Bananowo- cynamonowe gofry owsiane z masłem z orzechów nerkowca, ricottą, miodem, malinami, borówkami i jeżynami |
*zmielone płatki owsiane + w całości; świeżo utarta kora cynamonu
Sięgam po letnie owoce i nadrabiam gofrowe zaległości, gdyż mogłabym zliczyć na palcach jednej dłoni ilość przyrządzonych przeze mnie gofrów w te wakacje. Wstyd.
Większość na wytrawnie, bo takie preferuję, a już w szczególności z rukolą, orzechami włoskimi, camembertem/ rokpolem i miodem. Niebo, one nie mają konkurenta.
No, chyba że właśnie bananowe, owsiane, koniecznie ze sporą dozą cynamonu. Ach ten dreszczyk emocji, gdy nigdy nie wiadomo, czy wyjdą z gofrownicy całe i zdrowe.
A wyszły! Idealnie chrupiące i puszyste w środku.
Dzisiaj dogodziłam sobie w tylu wariantach, że aż trudno mi powiedzieć, który najlepszy.
Z ulubionym masłem z nerkowców i owocami, z samym masłem, z masłem i miodem, z ricottą, miodem i owocami... no i jedno serduszko zjedzone solo tuż po wyjęciu z gofrownicy.
Właśnie takie bananowe chcę jak najszybciej zrobić! Wyglądają tak apetycznie <3
OdpowiedzUsuńCudne! I jeszcze ten kształt :)
OdpowiedzUsuńjak ja dawno nie jadłam gofrów :)
OdpowiedzUsuńIle pysznych dodatków. Gofry same w sobie pyszne,a do tego tyle cudów :)
OdpowiedzUsuńCudowne śniadanie! Wszystkie kombinacje musiały zachwycać smakiem :)
OdpowiedzUsuń