poniedziałek, 11 sierpnia 2014

117. Bananowe serniczki z patelni z mąki kokosowej


Kokosowo-bananowe serniczki z patelni z mąki kokosowej i  razowej kaszy manny z wanilią podane z sosem porzeczkowym i porzeczkami 







Zdecydowanie jedne z lepszych w mojej serniczkowej karierze, zarówno smakowo jak i w samej strukturze. Najważniejsze- zero stresów i problemów z przewracaniem na patelni. Zawsze robię je z razowej manny, dzisiaj po raz pierwszy również z mąki kokosowej. Wyszły pulchne, doskonałe w środku, a na zewnątrz delikatnie rumiane. 

7 komentarzy:

  1. Kokos i porzeczki to świetne połączenie!
    Choć chyba musiało być kwwwwwaśno! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Porzeczki zawsze omijam, ale zjadłabym te serniczki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam kiedy serniczki tak ładnie wychodzą. cieszą zarówno oczy jak i brzuszek (:

    OdpowiedzUsuń
  4. sos porzeczkowy bardzo intrygujący! szkoda, że moje krzaki z tymi owocami już od dawna puste :(

    OdpowiedzUsuń
  5. ach, serniczki, czas przypomnieć sobie ich smak :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę dorwać mąkę kokosową, bo nigdzie nie mogę jej znaleźć a placuszki-idealne :)

    OdpowiedzUsuń