|
Papierówki i czarna porzeczka pod owsiano- sezamową kruszonką z tahini i daktyli |
*płatki owsiane + mąka sezamowa
Moja radosna improwizacja crumble, która przyznam, że odkąd zrobiona po raz pierwszy... na dobre wyparła tradycyjną wersję. W roli masła tahini, natomiast słodu- świeże daktyle. Jabłka pod chrupiącą, owsianą chałwą, majstersztyk. Całość przełamana kwaśna porzeczką.
...i wersja deserowa dla mamy ;)
Papierówek nie mogło zabraknąć! :D
OdpowiedzUsuńKombinacja prześwietna :D
OdpowiedzUsuńAle genialne te crumble i koniecznie do wypróbowania ! ;)
OdpowiedzUsuńMogę się tylko domyślać jak świetnie musiało to smakować :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś takie crumble, ale z maslem orzechowym. Z tahini muszą smakować równie dobrze :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wymyśliłaś :D powinnam wypróbować :)
OdpowiedzUsuńu mnie też dziś crumble :)
OdpowiedzUsuńUrzekłaś mnie tą owsianą chałwą ;D
OdpowiedzUsuńPycha <3
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
jesteś dla mnie kopalnią inspiracji do zdrowych potraw. eliminuje tylko kurczaka (nie lubię mięsa, jedyne jakie jadam ro rybie), i rozkoszuje się smakiem. zawsze wychodzi niesamowicie, dziękuje! :)
OdpowiedzUsuńhttp://laucagliata.blogspot.com/ polecam, fantastyczne autorskie zdjęcia!