czwartek, 7 sierpnia 2014

113. Maślane crumble sezamowe bez masła

Papierówki i czarna porzeczka pod owsiano- sezamową kruszonką z tahini i daktyli

 *płatki owsiane + mąka sezamowa

Moja radosna improwizacja crumble, która przyznam, że odkąd zrobiona po raz pierwszy... na dobre wyparła tradycyjną wersję. W roli masła tahini, natomiast słodu- świeże daktyle. Jabłka pod chrupiącą, owsianą chałwą, majstersztyk. Całość przełamana kwaśna porzeczką.

...i wersja deserowa dla mamy ;)



10 komentarzy:

  1. Papierówek nie mogło zabraknąć! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Kombinacja prześwietna :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale genialne te crumble i koniecznie do wypróbowania ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mogę się tylko domyślać jak świetnie musiało to smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam kiedyś takie crumble, ale z maslem orzechowym. Z tahini muszą smakować równie dobrze :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie to wymyśliłaś :D powinnam wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. u mnie też dziś crumble :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Urzekłaś mnie tą owsianą chałwą ;D

    OdpowiedzUsuń
  9. Pycha <3

    Pozdrawiam

    nutkaciszy.blogspot.com
    truskawkowa-fiesta.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. jesteś dla mnie kopalnią inspiracji do zdrowych potraw. eliminuje tylko kurczaka (nie lubię mięsa, jedyne jakie jadam ro rybie), i rozkoszuje się smakiem. zawsze wychodzi niesamowicie, dziękuje! :)
    http://laucagliata.blogspot.com/ polecam, fantastyczne autorskie zdjęcia!

    OdpowiedzUsuń