niedziela, 10 sierpnia 2014

116.

Waniliowo- kokosowe placki owsiane z jabłkiem podane z serkiem bieluch, miodem i jeżynami 

*płatki owsiane, mąka kokosowa, mielona wanilia


9 komentarzy:

  1. Twoje placki są zawsze tak idealne, że zastanawiam się z jakich proporcji składników je robisz (jeśli można spytać) P. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zależy od placków :) Jeżeli chodzi o klasyczne owsiane: 40 g płatków zalewam wieczorem mlekiem, zwykle 100 ml. Rano dodaję jajko, 10 g zmielonych płatków owsianych i 15 g mąki kokosowej, sezamowej lub migdałowej w zależności od tego, jaki smak chcę uzyskać. Jeżeli rezygnuję z wyżej wspomnianych mąk- dodaję tylko 15-20 g zmielonych płatków owsianych. :)

      Usuń
    2. wyszły świetne, dziękuję! :)

      Usuń
    3. Bardzo się cieszę! :)

      Usuń
  2. istna rozpusta na talerzu *.*

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają na takie grubiutkie, nie puszyste, a takie fajne zbite :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Niesamowite, też dziś zrobiłam waniliowo- kokosowe placki z owocem w środku ;D

    OdpowiedzUsuń