Zależy od placków :) Jeżeli chodzi o klasyczne owsiane: 40 g płatków zalewam wieczorem mlekiem, zwykle 100 ml. Rano dodaję jajko, 10 g zmielonych płatków owsianych i 15 g mąki kokosowej, sezamowej lub migdałowej w zależności od tego, jaki smak chcę uzyskać. Jeżeli rezygnuję z wyżej wspomnianych mąk- dodaję tylko 15-20 g zmielonych płatków owsianych. :)
Ale pulchniutkie! Idealne :)
OdpowiedzUsuńWyglądają idealnie :)
OdpowiedzUsuńTwoje placki są zawsze tak idealne, że zastanawiam się z jakich proporcji składników je robisz (jeśli można spytać) P. :)
OdpowiedzUsuńZależy od placków :) Jeżeli chodzi o klasyczne owsiane: 40 g płatków zalewam wieczorem mlekiem, zwykle 100 ml. Rano dodaję jajko, 10 g zmielonych płatków owsianych i 15 g mąki kokosowej, sezamowej lub migdałowej w zależności od tego, jaki smak chcę uzyskać. Jeżeli rezygnuję z wyżej wspomnianych mąk- dodaję tylko 15-20 g zmielonych płatków owsianych. :)
Usuńwyszły świetne, dziękuję! :)
UsuńBardzo się cieszę! :)
Usuńistna rozpusta na talerzu *.*
OdpowiedzUsuńWyglądają na takie grubiutkie, nie puszyste, a takie fajne zbite :)
OdpowiedzUsuńNiesamowite, też dziś zrobiłam waniliowo- kokosowe placki z owocem w środku ;D
OdpowiedzUsuń