poniedziałek, 4 sierpnia 2014

110. Jabłkowe muffinki z mąki sezamowej

Jabłkowe muffinki sezamowo- owsiane ze świeżo startym cynamonem nadziane tahini wymieszaną z miodem  



* z mąki sezamowej i zmielonych płatków owsianych
** papierówki starte na tarce o grubych oczkach

Wilgotne, jabłkowe, cynamonowe muffiny, jeszcze ciepłe.
Chałwowe nadzienie: dwa składniki, tyle endorfin. Oj warto było dla niego odpalić piekarnik w taki upał.
A jak pachniało!

5 komentarzy:

  1. Znowu to połączenie! Uwielbiam :) Muszę dokupić w końcu mąkę sezamową.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wypiek idealny!
    Uwielbiam wytwory z tej mąki, szkoda, ze mi się skończyła :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiedziałam, że będzie papierówkowo! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę koniecznie spróbować połączenia jabłek z domową chałwą , bo od kilku dni bardzo nim kusisz ;D
    A muffiny wyglądają cudownie <3

    OdpowiedzUsuń