Jabłkowe muffinki sezamowo- owsiane ze świeżo startym cynamonem nadziane tahini wymieszaną z miodem |
* z mąki sezamowej i zmielonych płatków owsianych
** papierówki starte na tarce o grubych oczkach
Wilgotne, jabłkowe, cynamonowe muffiny, jeszcze ciepłe.
Chałwowe nadzienie: dwa składniki, tyle endorfin. Oj warto było dla niego odpalić piekarnik w taki upał.
A jak pachniało!
Znowu to połączenie! Uwielbiam :) Muszę dokupić w końcu mąkę sezamową.
OdpowiedzUsuńWypiek idealny!
OdpowiedzUsuńUwielbiam wytwory z tej mąki, szkoda, ze mi się skończyła :(
Lubię wypieki owsiane :D
OdpowiedzUsuńWiedziałam, że będzie papierówkowo! :D
OdpowiedzUsuńMuszę koniecznie spróbować połączenia jabłek z domową chałwą , bo od kilku dni bardzo nim kusisz ;D
OdpowiedzUsuńA muffiny wyglądają cudownie <3