czwartek, 25 września 2014

158. Krem a'la solony karmel

Solony bananowo- daktylowy krem owsiany z mieloną wanilią podany ze świeżymi figami, granatem i masłem z orzechów nerkowca 

* gotowany ze zmielonych płatków owsianych i mąką kokosową 



 Gorący "solony karmel". Chyba nie ma nic lepszego na taką pogodę.

7 komentarzy:

  1. daktyle właśnie nadają takiego genialnego karmelowego smaku, uwielbiam to :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta nazwa ma w sobie coś, co powoduje ślinotok :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak mi się nazwa skojarzyła z tymi nowymi czekoladami Wedla - karmelowa z solonymi orzeszkami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nie próbowałam solonego karmelu, więc taki debiut na pewno bylby dobry

    OdpowiedzUsuń