Cytrynowo- kardamonowe placki jaglane ze świeżymi figami podane z serkiem bieluch, figami, miodem i masłem z orzechów nerkowca |
* ze zmielonej kaszy jaglanej + ziarna kardamonu
Sezon figowy to absolutnie MÓJ sezon. Ostatnio codziennie na śniadanie, a w ciągu dnia zjadam co najmniej jeszcze jedną sztukę solo przegryzaną surowymi pistacjami lub orzechami brazylijskimi.
Pomimo, że mam kilka żelaznych figowych połączeń, codziennie tworzę nowe i odnoszę wrażenie, że coraz lepsze.
Po kilku ostatnich postach chyba łatwo można zauważyć, że bardzo polubiłam figi w plackach. Dzisiaj z cytryną, kardamonem oraz królem maseł orzechowych- naturalnym z nerkowców. Wczoraj dotarły do mnie cztery sztuki (!) poniższego słoiczka szczęścia
Piękne i pięknie opromienione słońcem. :)
OdpowiedzUsuńTeż codziennie figi wcinam! :)
A skąd jest to masło, jeżeli mogę spytać? :)
OdpowiedzUsuńDołączam się do pytania :)
UsuńAllegro. :)
UsuńWygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
__________
truskawkowa-fiesta.blogspot.com
Jakie wspaniałe masełko <3
OdpowiedzUsuńszczęście ukryte w małym słoiczku, tak bardzo cieszy :)
OdpowiedzUsuńAŻ cztery dostałaś?!
OdpowiedzUsuńpodam Ci adres i możesz mi choć jeden sloik wyslac :D