30 g mąki kokosowej 30 g zmielonej kaszy jaglanej jajko 140-150 ml mleka 1/2 łyżeczki miodu szczypta wanilii szczypta soli
Masa nie wychodzi tak płynna jak przy standardowych naleśnikach, mąka sezamowa absorbuje znacznie więcej płynu. Wolałam zrobić dwa grube naleśniki zamiast trzech cieniutkich, bo już ciasto samo w sobie jest obłędne w smaku :)
o jacie, cudne!
OdpowiedzUsuńnaleśniki idealne chyba! :)
OdpowiedzUsuńmożna prosić o proporcje z jakich je zrobiłaś?
30 g mąki kokosowej
Usuń30 g zmielonej kaszy jaglanej
jajko
140-150 ml mleka
1/2 łyżeczki miodu
szczypta wanilii
szczypta soli
Masa nie wychodzi tak płynna jak przy standardowych naleśnikach, mąka sezamowa absorbuje znacznie więcej płynu. Wolałam zrobić dwa grube naleśniki zamiast trzech cieniutkich, bo już ciasto samo w sobie jest obłędne w smaku :)
*pomyłka, oczywiście 30 g mąki sezamowej:)
UsuńDziękuję bardzo! ;)
UsuńWyglądają na takie pyszne grubaski, obficie nadziane nadzieniem! :)
OdpowiedzUsuńNaleśniki doskonałe <3
OdpowiedzUsuńSezam i borówki pasują do siebie doskonale :)
OdpowiedzUsuńnic dodać, nic ująć - świetne smaki, a do tego kuszą już samym wyglądem :)
OdpowiedzUsuńz najlepszymi dodatkami! W dodatku sezamowe-jestem w niebie! :)
OdpowiedzUsuńaż chyba kupię tego Bielucha, zachęciłaś mnie ;)
OdpowiedzUsuńprzepysznie! :)
OdpowiedzUsuńJutro chyba sobie zaserwuje nalesniki :D
OdpowiedzUsuńGenialne! :)
OdpowiedzUsuń