Sezamowe bananowo- daktylowe placki owsiane ze świeżymi figami i mieloną wanilią podane z sosem z suszonych daktyli i tahini, figami i serkiem naturalnym bieluch |
* zmielone płatki owsiane + mąka sezamowa
Placki same w sobie PRZE PYSZ NE, a maczane w daktylowo- sezamowym sosie, czysta poezja.
Kilka dni temu w ramach współpracy, ponownie otrzymałam paczkę od firmy Skworcu, a w niej:
- Suszone daktyle
- Cieciorka
- Miechunka suszona Złote Jagody Inków
- Migdały blanszowane
- Cynamon cejloński
- Zielona herbata Zielone Wzgórza
Kontakt z Panem Markiem jak zwykle bez zarzutu, a dostawa w tempie ekspresowym. Chyba nie muszę pisać, jak bardzo ucieszyła mnie zawartość paczki, wszystkie otrzymane produkty od dawna mają zastosowanie w mojej kuchni. Dziś wypróbowałam daktyle i co tu dużo mówić, są naprawę wysokiej jakości, idealnie "mięsiste" i nieprzesuszone na wiór, a takie często można spotkać w sklepach. Bardzo polecam.
powinnaś koniecznie utworzyć zakładkę z przepisami ;)
OdpowiedzUsuńzgadzam się! czekam na taką zakładkę :)
UsuńSkworcu to jeden z moich ulubionych sklepów :)
Placuszki bez zarzutów *.*
OdpowiedzUsuńSkworcu to wspaniała firma! :)
muszę w końcu wypróbować sos tahini-miód bądź tahini-daktyle! :)
OdpowiedzUsuńAleż przepiękne pancakes :)
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie : www.tropikalnakuchnia.blogspot.com
pychotka ;))
OdpowiedzUsuńMialas rewelacyjny pomysl na sos! :3
OdpowiedzUsuńprzecudowne, zazdroszczę!
OdpowiedzUsuń