sobota, 19 kwietnia 2014

31. Pod ricottą + babeczki


Cytrynowo- kokosowe ciasto gryczane z kardamonem przełożone malinami pod kokosowo- miodową ricottą 







Babeczki na święta z tego samego ciasta, z malinami również, nadziane masłem z nerkowców. Do zdjęć dwie sztuki reprezentacyjne. ;) Zdrowe, prze smaczne, już zdobyły pierwsze pochwały!




Święta tradycyjne jak co roku nie będą. Bez ciężkiego jedzenia, sałatek utopionych w majonezie, ogromu mięsa. Za to szykuje się pasztet z soczewicy, pierożki z dynią i ricottą, faszerowane jajka z awokado, pasta z pieczonych buraków i fasoli, pyszne sałatki, ziołowe twarożki, czy wczoraj upieczony, jakże osławiony na blogach "chleb zmieniający życie" z żurawiną. Na deser sernik różany z nerkowców.

A Wam życzę cudownego czasu spędzonego w gronie najbliższych!  

2 komentarze:

  1. Kokosowo-miodowa ricotta? Raj! I nic więcej nie trzeba pisać :)
    Wesołych Świąt!

    OdpowiedzUsuń
  2. same wspaniałe potrawy z tego co czytam - bardzo fajny pomysł by odmienić trochę tradycyjne potrawy w te święta! :) życzę radosnych chwil i przyjemnego zjadania się tymi pysznościami! Wesołych Świąt :)

    OdpowiedzUsuń