środa, 9 kwietnia 2014

21. Ciasto na czekoladowym spodzie z ciecierzycy


Kokosowo- migdałowe* ciasto z kardamonem na czekoladowym spodzie z ciecierzycy nadziane ricottą i malinami 

* z mąki kokosowej i migdałowej



6 komentarzy:

  1. Wygląda znakomicie! Co za uczta ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda niesamowicie! Aż nabrałam ochoty na jakieś ciacho ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. czego to się jeszcze nie wymyśli!? ciekawe to ciacho, i na pewno smaczne, bo już sam opis kusi by spróbować i wyobrazić sobie jego przyjemny smak można :)

    OdpowiedzUsuń
  4. oh, a ja ostatnio właśnie ciasto robiłam z udziałem ciecierzycy z tym, że moje w całości z niej powstało :)
    a kokos i maliny- no wiadomo, że idealnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepraszam jeżeli zawracam Ci głowę, ale mogłabyś zdradzić w czym robisz masła orzechowe? Bo patrzę na nie i nie mogę wyjść z podziwu i zazdrości:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W blenderze kielichowym, na najwyższej mocy (700 wat). Przy czym robię kilkuminutowe przerwy, aby olej porządnie się wydzielił, warto uzbroić się w cierpliwość. :)

      Usuń