wtorek, 13 maja 2014

51. Krówkowy krem + dyniowy obiad

Daktylowo- nerkowcowy krem z ricotty i kaszy gryczanej z wanilią podany z daktylowym musem rabarbar- truskawka 




 Wczorajszy obiad:

Dyniowe curry na mleku kokosowym z kurczakiem, brązowym ryżem, ciecierzycą, szpinakiem i świeżą bazylią 

4 komentarze:

  1. Znowu przepysznie. Takie ricottowe kremy można jeść codziennie. Zapisuję kolejny pomysł na rabarbar. :)
    Curry uwielbiam, jesienią często robię z dynią, a jak dyni nie ma to z marchewką.

    OdpowiedzUsuń
  2. Najbardziej to mi ten mus przypadł do gustu :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dokładnie, mam ochotę na taki świeżutki z truskawek i rabarbaru, ale samym kremem też nie pogardzę, bo gryczaną uwielbiam :)

      Usuń
  3. ten blender cię znienawidzi faktycznie ;)
    i widzę, że jednakudało się dorwać dynię!

    OdpowiedzUsuń