Waniliowo- nerkowcowy* krem z ricotty i kaszy jaglanej z miodem podany z truskawkami i ziarnem kakaowca |
*Kasza gotowana na mleku z ziarenkami z laski wanilii, rozciętą laską oraz łyżeczką mielonej wanilii.
Zblendowana z ricottą oraz solidną łyżką masła z nerkowców
Wyobrażam sobie. Aksamit ricotty i smak nerkowców - musiało się udać.. :)
OdpowiedzUsuńtakie kremy to ja uwielbiam i często jadam, a z tym masłem to w ogóle cudowne :)
OdpowiedzUsuńricotta wszystko tworzy ,,najlepszym"- to moje zdanie ;)
OdpowiedzUsuńa laski wanilii zazdroszczę. moja skończyła się dawno temu, a od czasu jak tej prawdziwej spróbowałam- nie umiem wrócić do ,,olejków aromatyzowanych"
Dzisiaj to chyba jednak zasługa masła z nerkowców ;)
UsuńTe wszelkie aromaty to jedno wielkie nieporozumienie, dawno pozbylam się tego z kuchni.
Warto zaopatrzyć się w mieloną wanilię, jest bardzo wydajna. Opakowanie ma 50 g. :)
Ostatnio też sobie taki krem z ricottą zafundowałam. Pyszności! Muszę spróbować z dodatkiem nerkowców tym razem. :)
OdpowiedzUsuńPowoli się wczytywałam w skład i stwierdzam, że musiało być dobre! Czas kupić ricottę : )
OdpowiedzUsuń