sobota, 10 maja 2014

48. Lody z ciecierzycy z mąką kokosową

Waniliowo- kokosowe lody bananowe z ciecierzycy z ziarnem kakaowca 


Prawie codziennie męczę blender kręcąc ciecierzycowo-bananowy krem, natomiast latem bananowe lody to u mnie standard.
Dzisiaj łączę moje dwa małe rarytasy w jedno i chociaż pogoda za lodami nie przemawia, smak nie zawodzi. Przepyszne.

4 komentarze:

  1. ze mnie to już rodzina powoli się podśmiewa, że bez blendera dnia nie przeżyję ;) a o lodach cieciorkowych nawet ostatnio myślałam, poważnie! nie wyszły twarde? bo takie obawy miałam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są bardziej zbite i tak szybko nie odmarzają co klasyczne bananowe (akurat taki efekt chciałam uzyskać, chociaż to raczej nie przez ciecierzycę, a dodatek kokosowej mąki), ale absolutnie nie wyszły twarde. Polecam, moim zdaniem w smaku jeszcze lepsze (coś jak zamrożone cookie dough), tym bardziej, jeżeli ktoś ma ochotę na śniadaniową, porządną porcję lodów... a nie ma ochoty zjadać z 4 bananów aby takową uzyskać. ;)

      Usuń
  2. dobry pomysł na lody z ciecierzycy, choć jak na razie przemawia do mnie najbardziej zapiekana to i tak chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No to mnie zaskoczyłaś! Lody z ciecierzycy? Bomba!

    OdpowiedzUsuń