Migdałowy gruszkowo- daktylowy krem owsiany z cynamonem i kardamonem podany ze świeżymi daktylami i tartymi migdałami |
Takie kluski w formie gładkiego kremu z wyraźnymi grudkami. Paradoksalnie.
Wykonanie takie jak tutaj, czyli masa owsiana gotowana do zgęstnienia. Dzisiaj jabłko zastępuje soczysta gruszka w połączeniu z mąką migdałową, świeżymi daktylami oraz kardamonem.
Rozgrzewający, jedzony w pośpiechu, przed bardzo ciężkim dniem.
Mało mnie tutaj ostatnio, a będzie jeszcze mniej.
ale apetycznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńZapowiada się pysznie. Powodzenia dziś :*
OdpowiedzUsuńprzepysznie :D
OdpowiedzUsuńU mnie też dziś ciężko :(
OdpowiedzUsuńDobrze, że znazłaś chwilę, żeby dać o sobie znać :)
Ciężki dzień, w sobotę? Niedobrze... Powodzenia życzę! :)
OdpowiedzUsuńProszę, zamieszczaj swoje śniadania jak najczęściej. Jesteś wielką inspiracją.
OdpowiedzUsuńTylko żebyś na zawsze o nas nie zapomniała! :)
OdpowiedzUsuńŚniadanie cudowne :)
Muszę w koncu kupic jakąś mąkę z orzechów i robić takie pyszne kremy ;)
OdpowiedzUsuń