piątek, 17 października 2014

167. Gruszkowy krem owsiany

Migdałowy gruszkowo- daktylowy krem owsiany z cynamonem i kardamonem podany ze świeżymi daktylami i tartymi migdałami 

Takie kluski w formie gładkiego kremu z wyraźnymi grudkami. Paradoksalnie.
Wykonanie takie jak tutaj, czyli masa owsiana gotowana do zgęstnienia. Dzisiaj jabłko zastępuje soczysta gruszka w połączeniu z mąką migdałową, świeżymi daktylami oraz kardamonem.
Rozgrzewający, jedzony w pośpiechu, przed bardzo ciężkim dniem. 

Mało mnie tutaj ostatnio, a będzie jeszcze mniej.

8 komentarzy:

  1. Zapowiada się pysznie. Powodzenia dziś :*

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie też dziś ciężko :(
    Dobrze, że znazłaś chwilę, żeby dać o sobie znać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciężki dzień, w sobotę? Niedobrze... Powodzenia życzę! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Proszę, zamieszczaj swoje śniadania jak najczęściej. Jesteś wielką inspiracją.

    OdpowiedzUsuń
  5. Tylko żebyś na zawsze o nas nie zapomniała! :)
    Śniadanie cudowne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszę w koncu kupic jakąś mąkę z orzechów i robić takie pyszne kremy ;)

    OdpowiedzUsuń