Owsiano- kokosowe placki awokado- banan- daktyle z mieloną wanilią podane z musem z duszonego jabłka oraz kremem z tahini i daktyli |
*zmielone płatki owsiane + mąka kokosowa
Owsiano- kokosowe placki awokado- banan- daktyle z kardamonem podane z musem truskawkowym i kremem z masła z nerkowców i daktyli |
Musze przyznać, że ten rok rozpoczął się dla mnie nad wyraz dobrze. Wszystkie egzaminy zdałam do 11 stycznia, a nowy semestr zaczynam dopiero 20 lutego. Za tydzień niewielki epizod w postaci egzaminu z niemieckiego (no może nie taki niewielki, w końcu 2 h trzeba się napisać), ale tego akurat w sesje nie wliczam, zresztą nauka tego języka to dla mnie czysta przyjemność. Dwa rozdziały pracy licencjackiej oddalam tuż przed świętami, także i nią nie muszę sobie teraz głowy zawracać. Wakacje w środku zimy, no bajka.
Przepadam za packami z awokado. Od tych a'la awokado brownie wolę jednak ich zieloną wersję.
Nie lubię tego określenia, ale były to najlepsze placki jakie zmajstrowałam chyba kiedykolwiek.
I ostatnio wychodzą mi naprawdę dobre kremy. Rozgniecione daktyle + masło orzechowe, tak proste, tak smaczne. Polecam dodać również trochę ricotty.